Laadukas syöminen – teoriasta käytäntöön


Laadukkaan arkiruokailun periaatteet

  • kasviksia vähintään 500 g päivässä
  • täysjyväisiä viljatuotteita (leivissä yli 6 g kuitua / 100 g)
  • hyvä rasvan laatu (margariinit, kasviöljyt, salaatinkastikkeet)
  • kalaa 2–3 kertaa viikossa tai kalaöljyä
  • säännöllisesti laadukkaista ja monipuolisia välipaloja 
  • janojuomat enimmäkseen energiattomia, aterioilla rasvaton maito tai vesi
  • herkut herkkuina, ei välipaloina
  • monivitamiinivalmiste suositeltava

Laatutekijöillä vaikutetaan

  • riittävään energia- ja suojaravintoaineiden saantiin
  • kokonaisenergian sopivaan saantiin
  • terveyteen
  • jaksamiseen
  • urheilussa palautumiseen
  • kehittymiseen ja menestymiseen.

Hyvä ruokavalio on kompromissi ja kokonaisuus, jota yksittäinen ”epäterveellinen” tai ”terveellinen” ruokavalinta ei paranna tai pilaa.

Bookmark and Share