ARKISTOON

Uusi kirja valottaa urheilun kipupisteitä

Urheilun kipupisteet -kirja julkaistu, toinen kirjoittajista Tampereen Urheilulääkäriaseman tutkija Mari Leppänen

Urheilussa sattuu niin harrastaja- kuin ammattilaistasolla vuosittain satojatuhansia vammoja, joiden vaikutus yksilön harjoitteluun ja uraan voi olla kohtalokasta. Uutuusteos Urheilun kipupisteet kertoo yli 20 suomalaisen huippu-urheilijan tarinan, eikä kirjassa unohdeta loukkaantumisiin liittyviä henkisiä kipupisteitä. Kirja nostaa esiin vammojen merkityksen urheilijalle, mutta valistaa myös tuoreen tutkimustiedon kautta, mitkä tekijät altistavat vammoille ja miten niitä voidaan ehkäistä.

Teoksen vammojen ehkäisyyn ja tutkimustietoon liittyvät osuudet on kirjoittanut TaULAn tutkija Mari Leppänen. Urheilijahaastattelut on tehnyt Kai Löfgren.

”Tutkijan työssä ei aina pääse perehtymään yksittäisten urheilijoiden kokemuksiin vammoista. Tässä kirjassa nämä kokemukset ja vammojen joskus rankatkin seuraukset tulevat esille kaunistelematta. Suosittelen kirjaa kaikille urheilijoille ja heidän lähipiirilleen.” Mari Leppänen kommentoi.

Kirja on hyödyllistä luettavaa niin urheilijoille, kuntoilijoille, valmentajille ja seuratoimijoille, kuin urheilevien nuorten vanhemmille. Se sopii hyvin myös kaikille urheilun ystäville.

Urheilun kipupisteet kansikuva

Terveystieteiden tohtori Mari Leppänen työskentelee tutkimus- ja kehittämispäällikkönä ja urheiluvammatutkijana Tampereen Urheilulääkäriasemalla UKK-instituutissa, jossa hänen tutkimusalueisiinsa kuuluvat erityisesti nuorten urheilijoiden vammojen riskitekijät sekä vammojen ehkäisy.

Filosofian maisteri Kai Löfgren on kustannustoimittaja, suomen kielen opettaja ja intohimoinen urheilun ystävä.

Urheilun kipupisteet -kirjan voi ostaa hyvin varustelluista kirjakaupoista tai kustantajan verkkosivuilta: https://finnlectura.fi/tietokirjat/urheilun-kipupisteetBookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018