Sporttimestarin blogi

Sporttimestari esittäytyy

21.08.2017 10.18
Veli-Matti Talonen

Sporttimestari on UKK-instituutin Terve Urheilija -ohjelman ja Pohjola Sairaalan yhteistyössä luoma palvelu, jonka tarkoituksena on tarjota urheiluseuroille koulutusta vammojen ehkäisystä ilman veloitusta.

Projektin kimmoke syntyi Pohjola Sairaalan ja UKK-instituutin lääkärien huolesta harraste- ja kilpaurheilun turhista vammoista eri lajeissa ja ikäryhmissä. Projekti käynnistyi 1.4.2017 ja nyt syksyn koulutuskalenteri näyttää jo oikein kiireiseltä, kiitos aktiivisten urheiluseurojen ja -liittojen!

Yhteistyötä on jo aloiteltu koripallon, lentopallon, salibandyn, jalkapallon sekä voimistelun kanssa. Jatkossa lajikirjoa on tarkoitus kasvattaa entisestään. Kullekin lajille räätälöidään koulutus, jossa perehdytään lajin yleisimpiin urheiluvammoihin sekä pohditaan vammojen ehkäisymahdollisuuksia oman lajin näkökulmasta. Koulutukset pohjautuvat UKK-instituutin omiin sekä kansainvälisiin tutkimuksiin vammojen ehkäisystä. Tavoitteena onkin tuoda tutkittu tieto käytännönläheisesti jokaisen valmentajan käyttöön.

Blogissa häärään minä, Veli-Matti ”Sporttimestari” Talonen. Vaikka suurin osa ajastani menee kentällä koulutuksissa, tänne blogin puolelle yritän tasaisin väliajoin tuottaa sisältöä, jossa käsitellään ajankohtaisia aiheita ja pääosassa ovat urheilijat. Kirjoitushommat jätän suosiolla Terve Urheilija -tiimin tutkijoille ja siispä teen blogipäivitykset pääosin videoiden muodossa. Uskon, että videoilla välittyy meidän toiminnan ja urheilijoiden hyvä fiilis. Lääkärit, tutkijat, valmentajat ja urheilijat yhdessä, ei lasikattoja välissä.


Ohessa pientä esimakua siitä, mitä editointipöydältä löytyy. Isot kiitokset vierailuista koripallolegenda Joni Harjula, joukkuevoimistelun MM-kultamitalisti (2015) Sini Niittylahti ja jääkiekkoilija Olli Palola, jolle tsemppiä alkavaan kauteen. Teidän tarinat ja kokemukset urheiluvammoista ovat tärkeitä juttuja etenkin nuorille urheilijoille ja heidän valmentajilleen. 

Tilaa Sporttimestari ilmaiseksi omaan seuraasi ottamalla yhteyttä: veli-matti.talonen@ukkinstituutti.fi. Samalla osoitat urheilijoille ja kotijoukoille, että sinun seurassasi urheilijan terveydestä ja hyvinvoinnista ollaan kiinnostuneita.

Pysykää kuulolla Terve Urheilija -kanavilla ja instagramissa (@sporttimestari)!

-Vellu 

Sporttimestari II 188px

”Kirjoittaja on lasten ja nuorten urheiluvalmentaja, joka työskentelee urheiluvammoja ennaltaehkäisevän tutkimuksen jalkauttamistyössä Terve Urheilija -ohjelmassa. Kolmannen vuoden fysioterapiaopiskelija Turun ammattikorkeakoulusta. Intohimona projektimuotoiset harjoitteluinterventiot ja positiivisten liikuntakokemusten tuottaminen.”

0 kommenttia | Kommentoi