Sporttimestari -hanke täyttää 2 vuotta!

Veli-Matti Talonen

3 faktaa Sporttimestarista:

  1. Sporttimestari on vieraillut 102 urheiluseurassa.
  2. Sporttimestari on kouluttanut 15 eri lajin valmentajia.
  3. Sporttimestarin koulutukset perustuvat tutkittuun tietoon urheiluvammojen ennaltaehkäisystä.

Aika lentää ja Sporttimestari -hankkeen startista tulee tänään kaksi vuotta. Hankkeen alussa agendana oli viedä korkeatasoista tiedettä vammojen ehkäisystä käytäntöön entistä laajemmin tarjoamalla ilmaista koulutusta harrastevalmentajille. Kuluneen kahden vuoden aikana urheiluseuroissa on järjestetty koulutuksia yhteensä 102. Olen vieraillut yläkoululeireillä 12 kertaa ja päässyt haistelemaan tunnelmaa monessa eri lajissa.

Lajille räätälöityä koulutusta

Valmennuskoulutus ei ole ikinä läpihuutojuttu. Valmentajat käyttävät omaa kallisarvoista aikaansa siihen, että he tulevat kuulolle. Me täältä tutkimuslaitokselta ollaan pyritty rakentamaan jokainen koulutus juuri tilaavan tahon tarpeita vastaavaksi. Tätä emme tee me tai minä keskiössä, vaan urheiluseura, laji ja sen tarpeet muodostavat koulutuksen ytimen. Urheilu on täynnä mahtipontisia teorioita. Sporttimestari ei tarjoa mutua, vaan tutkittuun tietoon perustuvan näkökulman urheiluvammojen ennaltaehkäisystä.

Urheiluvammatutkimuksista syntyy uutta tietoa jatkuvasti. On mielenkiintoista pohtia tutkitun tiedon siirtämistä käytäntöön valmentajien kanssa. Valmentajat tekevät kädet savessa hommia, jotta urheilijat saavat nauttia pelaamisesta, kilpailemisesta ja itsensä toteuttamisesta terveinä. Parhaimmillaan urheilu pystyy tarjoamaan meille poikkeuksellista yhteisöllisyyttä ja positiivisuutta.

Sporttimestari

Kevään suunnitelmat

Kalenterissa on jo mukavasti sovittuja koulutuksia keväälle. Pääsen kouluttamaan pitkästä aikaa korisjengiä ja voimisteluakin on tiedossa. Myös futisporukat ovat heräilleet kivasti kauden alun lähentyessä.

Onko Sporttimestari käynyt jo sun seurassa? Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää koulutuksista. Kaikki yhteydenotot ovat toivottuja!

- Vellu

sporttimestari@op.fi
Youtube: Terveurheilija
Instagram & Twitter @sporttimestari

Kirjoita kommentti
Kirjoittaja
Sähköpostiosoite
Kommentti