Sporttimestarin blogi

Miten voittavat tavat muodostuvat? Blogivieraana Aleksi Tossavainen

24.10.2018 09.06
Veli-Matti Talonen

Tiedättekö sen tunteen, kun uusien juttujen aloittaminen voi joskus tuntua vaikealta? Esimerkiksi monipuolisen lämmittelyohjelman ottaminen osaksi jokapäiväistä treeniä voi alkuun tuntua raskaalta. Päivien ja viikkojen kuluessa siitä alkaa kuitenkin muodostua tapa, ja yhtäkkiä et enää huomaakaan tekeväsi mitään outoa ja ihmeellistä. 

Päivän blogivideolla Eerikkilän urheiluopistolla kouluttajana toimiva Aleksi Tossavainen kertoo, miten voittavat tavat muodostuvat ja miten niiden avulla päästään kohti tavoitteita.

Aleksi on vastikään kirjoittanut kirjan Voittavat Tavat, joka antaa konkreettisia työkaluja laadukkaan arjen rakentamiseen niin valmentajille, urheilijoille sekä kuntoilijoille. Aleksilla on viiltävan hyvä näkemys, kuinka hyviä tapoja luodaan. Hyvät tavat yhdessä tutkitusti hyödyllisten ja turvallisten harjoitusliikkeiden kanssa nostavat suorituskykyä sekä vähentävät vammoja. De Facto!

”Sä mietit, mitä sä haluat. Mitä sä oot valmis tekeen sen eteen ja sitten arviot, että teetkö sä asioita, jotka vie sua kohti sun tavoitetta? Mikä on sun totuus?”

Heavy stuff. Äänet päälle ja varaa 12 min aikaa.


Merkittävän osan lasten ja nuorten liikuntavammoista voisi estää oikeanlaisella harjoittelulla. Sporttimestari tarjoaa ilmaista koulutusta aiheesta nuorten valmentajille.

#terveurheilija #voittavattavat

Instagram & Twitter: sporttimestari
Instagram ja Facebook: voittavattavat

0 kommenttia | Kommentoi

Sporttimestari auttaa liikuntavammojen torjunnassa

27.06.2018 12.11
Kulmala Tanja
Sporttimestari tukee valmentajia ohjaamaan lasten ja nuorten liikkumista kehittävästi ja turvallisesti. Koulutuksissa käydään läpi harjoitteita, jotka tutkitusti vähentävät liikuntavammoja. Valmennuksen sisältöjen taustalla on UKK-instituutin omat tutkimukset ja kansainvälinen lajikohtainen tutkimustieto (esim. FIFA).

Ensimmäisen toimintavuoden aikana Sporttimestarin koulutuksiin osallistui yli 600 lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnassa olevaa valmentajaa. Syksyn koulutuskalenterin suunnittelu on käynnissä nyt, joten varaa Sporttimestarin maksuton koulutus omaan seuraasi ajoissa. Koulutusten toteutusta tukee OP Vakuutus sekä Pohjola Terveys.

Koulutusten tilaukset: Sporttimestari Veli-Matti Talonen, 040 451 0737

Shutterstock 853419
0 kommenttia | Kommentoi

Sporttimestari esittäytyy

21.08.2017 10.18
Veli-Matti Talonen

Sporttimestari on UKK-instituutin Terve Urheilija -ohjelman ja Pohjola Sairaalan yhteistyössä luoma palvelu, jonka tarkoituksena on tarjota urheiluseuroille koulutusta vammojen ehkäisystä ilman veloitusta.

Projektin kimmoke syntyi Pohjola Sairaalan ja UKK-instituutin lääkärien huolesta harraste- ja kilpaurheilun turhista vammoista eri lajeissa ja ikäryhmissä. Projekti käynnistyi 1.4.2017 ja nyt syksyn koulutuskalenteri näyttää jo oikein kiireiseltä, kiitos aktiivisten urheiluseurojen ja -liittojen!

Yhteistyötä on jo aloiteltu koripallon, lentopallon, salibandyn, jalkapallon sekä voimistelun kanssa. Jatkossa lajikirjoa on tarkoitus kasvattaa entisestään. Kullekin lajille räätälöidään koulutus, jossa perehdytään lajin yleisimpiin urheiluvammoihin sekä pohditaan vammojen ehkäisymahdollisuuksia oman lajin näkökulmasta. Koulutukset pohjautuvat UKK-instituutin omiin sekä kansainvälisiin tutkimuksiin vammojen ehkäisystä. Tavoitteena onkin tuoda tutkittu tieto käytännönläheisesti jokaisen valmentajan käyttöön.

Blogissa häärään minä, Veli-Matti ”Sporttimestari” Talonen. Vaikka suurin osa ajastani menee kentällä koulutuksissa, tänne blogin puolelle yritän tasaisin väliajoin tuottaa sisältöä, jossa käsitellään ajankohtaisia aiheita ja pääosassa ovat urheilijat. Kirjoitushommat jätän suosiolla Terve Urheilija -tiimin tutkijoille ja siispä teen blogipäivitykset pääosin videoiden muodossa. Uskon, että videoilla välittyy meidän toiminnan ja urheilijoiden hyvä fiilis. Lääkärit, tutkijat, valmentajat ja urheilijat yhdessä, ei lasikattoja välissä.


Ohessa pientä esimakua siitä, mitä editointipöydältä löytyy. Isot kiitokset vierailuista koripallolegenda Joni Harjula, joukkuevoimistelun MM-kultamitalisti (2015) Sini Niittylahti ja jääkiekkoilija Olli Palola, jolle tsemppiä alkavaan kauteen. Teidän tarinat ja kokemukset urheiluvammoista ovat tärkeitä juttuja etenkin nuorille urheilijoille ja heidän valmentajilleen. 

Tilaa Sporttimestari ilmaiseksi omaan seuraasi ottamalla yhteyttä: veli-matti.talonen@ukkinstituutti.fi. Samalla osoitat urheilijoille ja kotijoukoille, että sinun seurassasi urheilijan terveydestä ja hyvinvoinnista ollaan kiinnostuneita.

Pysykää kuulolla Terve Urheilija -kanavilla ja instagramissa (@sporttimestari)!

-Vellu 

Sporttimestari II 188px

”Kirjoittaja on lasten ja nuorten urheiluvalmentaja, joka työskentelee urheiluvammoja ennaltaehkäisevän tutkimuksen jalkauttamistyössä Terve Urheilija -ohjelmassa. Kolmannen vuoden fysioterapiaopiskelija Turun ammattikorkeakoulusta. Intohimona projektimuotoiset harjoitteluinterventiot ja positiivisten liikuntakokemusten tuottaminen.”

0 kommenttia | Kommentoi