ARKISTOON

Urheiluravitsemuksen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto kokoontui Varalassa

Perjantaina 11.11.2011 uheiluravitsemuksen valtakunnallisen asiantuntijaverkoston ensimmäiseen tapaamiseen Varalan Urheiluopistolle saapui 30 ravitsemuksen ammattilaista. Päivän aikana päivitettiin omia tietoja sekä verkostoiduttiin muiden urheiluravitsemuksen parissa toimivien kollegoiden kanssa.

Ohjelmassa pohdittiin mm. urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston yhteisiä tavoitteita ja linjauksia, sekä perehdyttiin olemassa oleviin opetus- ja luentosisältöihin. Olli Ilander ja Patrik Borg kertoivat kokemuksiaan urheilijoiden yksilöohjauksesta. Lisäksi Borgin johdolla perehdyttiin urheilijoiden syömisongelmiin. Päivän päätteeksi tutkija Juha Hulmi Jyväskylän yliopistosta luennoi aiheesta: Proteiinit lihaskasvussa. Illalla päästiin iltapalalle Varalan saunalle, rohkeimmat kävivät pulahtamassa Pyhäjärvessä.

Verkostoon on haettu urheiluravitsemuksen ammattilaisia eri urheiluakatemiapaikkakunnilta. Tarkoitus on, että verkoston asiantuntijat toimivat oman alueensa urheiluravitsemuksen asiantuntijoina, kouluttajina ja paikallisen toiminnan kehittäjinä. Tutkittuun tietoon perustuvia urheiluravitsemuksen käytänteitä viedään verkoston jäsenten kautta valmennukseen, seuroille, urheiluakatemioihin ja alueiden koulutuksiin.

Varalan Urheiluopisto ja Tampereen Urheiluakatemia vastaavat yhdessä UKK-instituutin ja Tampereen Urheilulääkäriaseman, asiantuntijoiden sekä valtakunnallisen ohjausryhmän kanssa verkoston suunnittelusta ja koordinoinnista. Valtakunnallinen urheiluakatemiaverkosto on myös keskeisessä roolissa ravitsemusverkoston toiminnan käytäntöön saattamisessa.

Koulutuksesta ja verkoston kehittämisestä vastaa urheiluravitsemusverkoston työryhmä:

  • Pekka Rindell, liikunnanopettaja, työryhmän puheenjohtaja
  • Hannele Hiilloskorpi, LitM
  • Anna Ojala, ETM
  • Olli Ilander, ETM
  • Marika Laaksonen, ETT
  • Patrik Borg, ETM
  • Ritva Metsäranta, Varalan ravintolan emäntä
  • Reetta Korkki, YTK, työryhmän sihteeri

Asiantuntijaverkoston seuraava tapaaminen järjestetään Helsingissä Valion tiloissa 21.3.2012. Aiheena ovat mm. uudenlaiset opetusmenetelmät luennoilla ja ryhmänohjauksessa, sekä paikallisen toiminnan käynnistäminen omalla alueella.


Ravinto-111111 (kopio)


Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018