ARKISTOON

Kasva urheilijaksi – testaa kuinka monipuolinen urheilija olet

Nuori Suomi ry esitteli Kasva urheilijaksi -testistöä ja palautejärjestelmää Sinettiseuratapaamisessa Helsingissä 8.–9.10.2011. Terve Urheilija -ohjelma oli tapahtumassa mukana luennoissa ja esittelypisteen myötä.

Nuori Suomi ry:n Kasva urheilijaksi -hankkeen tavoitteena on, että Suomessa olisi jatkossa enemmän 15-vuotiaita urheilijoita, jotka ovat urheiluun ja lajiinsa ”rakastuneita”, aktiivisia ja vahvatahtoisia, elämäntavoiltaan urheilullisia ja he omaisivat riittävän ja monipuolisen harjoituspohjan lajikohtaisen valmennuksen tehostamiselle.

Ilmainen, mutta rekisteröitymisen vaativa verkossa oleva Kasva urheilijaksi -testipalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti kilpaurheilusta innostuneille 11–15-vuotiaille. Palvelun ensimmäinen tuote on netissä oleva testistö, minkä avulla lapsi ja nuori voi testata urheilullista tasoaan. Testipalautteen tavoitteena on innostaa, ohjata harjoittelua sekä (laajemmin ottaen) kokonaisvaltaista urheilijaksi kasvua.

1.6.2011 alkaen palvelun käyttäjällä on ollut mahdollisuus hyödyntää elämänrytmitestiä ja ominaisuustestiä harjoittelun tukena.

Näiden testien tekemisen tueksi kannattaa hyödyntää myös terveurheilija.fi ja tervekoululainen.fi-verkkosivuja. Sivuilta löytyy vinkkejä omien elämäntapatottumusten kehittämiseen:

Terve urheilija:

Terve koululainen:


Elämänrytmitesti

Elämänrytmitestissä täytetään 7 vuorokauden ajan omaa ajankäyttökalenteria. Kalenteriin kirjataan koulunkäynti, harjoittelu ja liikunta, ateriat sekä yöuni. Kalenteritietojen perusteella lasketaan ns. elämänrytmipisteet. Palautteessa lapsi ja nuori saa tietoa millä tasolla hänen urheilullinen elämänrytminsä on. Hän saa myös vinkkejä, mitkä osa-alueet hänellä ovat hyvässä kunnossa ja missä on parannettavaa suhteessa suosituksiin. Testipalautteen avulla lapsi ja nuori saa myös asiantuntevaa tietoa ja vinkkejä eri osa-alueiden kehittämiseen.


Ominaisuustesti

Ominaisuustestissä arvioidaan fyysistä monipuolisuutta.

Testissä mitataan:

  • nopeutta
  • nopeusvoimaa
  • liikkuvuutta
  • kestävyyttä
  • lihaskuntoa

Testit voidaan toteuttaa melko vaivattomasti seuran harjoituksissa, minkä jälkeen testitulokset syötetään palautejärjestelmään.

Palautteen peruspohjana on henkilökohtainen ominaisuusprofiili, josta hahmottuvat henkilökohtaiset vahvuudet ja kehityshaasteet. Asiantunteva palaute kertoo eniten kehittämistä kaipaavat osa-alueet ja antaa vinkkejä eri ominaisuuksien kehittämiseen. Sivustolla lapsi ja nuori saa tietoa omasta kehittymisestään ja hän voi halutessaan vertailla monipuolisuuttaan myös muihin nuoriin.

Tutustu Nuoren Suomen palveluun tarkemmin
Kasva urheilijaksi -verkkosivuilta.

 

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018