ARKISTOON

Terve Urheilija mukana olympiakomitean kongressissa

Kansainvälinen olympiakomitea järjestää maailmanlaajuisen urheiluvammojen ja urheilijoiden sairauksien ehkäisyyn keskittyvän kongressin. Kolmipäiväinen kongressi alkoi tänään Monacossa.

Yksi kansainvälisen olympiakomitean tärkeä tavoite on turvata urheilijoiden terveys. Erityisesti huippu-urheilijoiden terveellinen urheileminen sekä loukkaantumis- ja vammautumisriskien pienentäminen ovat KOK:n lääketieteellisen komission päämääränä. Kongressissa arvostetut urheilun ja lääketieteen tutkijat jakavat tietoa alan tuoreimmista tutkimuksista, sairauksien ja vammojen riskitekijöistä sekä ehkäisyohjelmien tuloksista.

Terve Urheilija -ohjelma on esillä kongressin tutkimusjulisteiden näyttelyssä. Kehittämispäällikkö, tutkija Kati Pasanen Tampereen Urheilulääkäriasemalta esittelee Liikuntavammojen Valtakunnallista Ehkäisyohjelmaa (LiVE) sekä sen alla tehtyjä tutkimuksia (salibandyvammojen ehkäisytutkimus ja VASTE-tutkimus) ja kehittämishankkeita (Terve urheilija ja Terve koululainen).

Urheilulääkäriaseman ylilääkäri Jari Parkkarilla on kongressissa puheenvuoro VASTE-tutkimuksesta. Tutkimuksessa selvitettiin, vähentääkö palveluksen alkuvaiheessa toteutettava kuntoharjoittelu ja palvelusajan kestävä kehon hallintaan ja vammojen ehkäisyyn tähtäävä neuvontainterventio selkävaivojen ja tapaturmien esiintyvyyttä varusmiespalveluksen aikana.

Samaan aikaan LiVE-ohjelman hankkeita esitellään myös kansainvälisessä fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen keskittyvässä kongressissa. ICEPA-kongressin tämänvuotinen teema on lasten ja nuorten liikunnan lisääminen. LiVEn posteria Vuokatissa esittelee ohjelman kehittämispäällikkö Anne-Mari Jussila.


Lue lisää

IOC World Conference on Prevention of Injury & Illness in Sport
International Congress on Enhancement of Physical Activity
Salibandyvammojen ehkäisytutkimus
VASTE-tutkimus

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018