ARKISTOON

Uudet urheiluravitsemuksen yliopisto-opinnot (30op) alkavat!

Itä-Suomen avoin yliopisto aloittaa uuden urheiluravitsemuksen opintokokonaisuuden (30 op) alkaen syyskuussa 2016.

Järjestäjänä toimii Urheiluravitsemusverkoston asiantuntija FT, dosentti, ravitsemusterapeutti Jaakko Mursu Itä-Suomen yliopistosta. Opintokokonaisuudessa hänen lisäkseen opetuksesta vastaavat mm. urheiluravitsemuksen asiantuntijat Reija Männikkö ja Tomi Valtanen. Verkkoluennoilla esiintyvät myös useat eri urheiluravitsemuksen, urheilulääketieteen, urheilupsykologian, laihdutuksen ja painonhallinnan asiantuntijat. Kokonaisuus toteutetaan verkko-opintoina alkaen syyskuusta 2016.

Opinnoissa syvennytään urheiluravitsemukseen useasta eri näkökulmasta käsin ja tutkimustietoon pohjautuen. Kurssien aikana perehdytään mm.

  • eri lajien asettamiin ravitsemusfysiologisiin vaatimuksiin ja suorituskyvyn
  • palautumisen ja kehittymisen optimointiin
  • urheiluravitsemukseen eri ikäryhmissä
  • urheilijan syömiseen liittyviin ongelmiin
  • urheilijan psyykkiseen hyvinvointiin ja sen tukemiseen.
Teoriatiedon syventämisen lisäksi opinnoissa painotetaan käytännönläheisyyttä.

Kyseessä on ensimmäinen yliopistotasoinen, laajempi koulutuskokonaisuus puhtaasti urheiluravitsemuksesta. Kursseilla käytetään eri lajien urheilijaesimerkkejä kurssien aihepiiristä riippuen. Videotallenteissa urheilijat ja valmentajat kuvaavat omin sanoin, millaisena he näkevät ravitsemuksen merkityksen omassa lajissaan ja kertovat omia kokemuksiaan. Mukana ovat mm. Suomen menestyksekkäin kehonrakentaja Marko Savolainen, Tokion olympiakisoihin tähtäävä soutaja Joel Naukkarinen, maastohiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen sekä tähtitanssija ja koreografi Minna Tervamäki.

Opinnot soveltuvat hyvin kaikille työn, harrastusten tai oman mielenkiinnon vuoksi urheilun ja ravitsemuksen parissa toimiville, mm. valmentajille, ohjaajille ja urheilijoille sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Edeltävinä opintoina suositellaan perustietoja ravitsemuksesta ja liikunnasta.

Tutustu:


Lisätietoja koulutuskokonaisuudesta
suunnittelija Marja-Liisa Niemi, marja-liisa.niemi@uef.fi, 040 355 2336
www.uef.fi/avoinyliopisto

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018