ARKISTOON

Paikoillanne, valmiina, keittiöön! – ravitsemustietoa urheileville nuorille

Vuonna 2013 alkaneet Paikoillanne, valmiina, keittiöön -kurssit ja tietoiskut urheileville nuorille jatkuvat. Martta-järjestön alueellisten piirien järjestämät suositut ja maksuttomat tietoiskut perehdyttävät hyvään ravitsemukseen ja välipalakurssit opettavat valmistamaan ravitsevia ja monipuolisia välipaloja. Ruoanvalmistuksen ohessa keskustellaan hyvästä ravitsemuksesta. Kursseilla ja tietoiskuissa pohditaan myös, miten urheilevan nuoren kannattaa syödä ennen treenejä, niiden jälkeen ja kisamatkoilla.

Tykätyiltä kursseilta innostusta kokkaamiseen

Viime vuonna kursseille ja tietoiskuihin osallistui 4 800 nuorta. Palautteen antaneista yli tuhannesta kurssin käyneestä yli 80 % sai omasta mielestään innostusta kokkaamiseen. 71 % vastasi, että heidän tietonsa lisääntyivät terveellisestä ravitsemuksesta ja 76 % suosittelisi kurssia muille nuorille. Nuorten mielestä parasta kursseilla oli kavereiden kanssa kokkaaminen ja hieno meininki.

Martat kannustavat nuoria, heidän vanhempiaan ja valmentajiaan tutustumaan urheilevan nuoren ruokailuun. Jane ja Aatos Erkon säätiön tukema hanke Paikoillanne, valmiit, keittiöön -haluaa innostaa nuoria ruoanvalmistamiseen, terveellisten välipalojen tekemiseen ja samalla antaa tietoa hyvästä ravitsemuksesta.

Yhteistyökumppaneina hankkeessa toimivat Valo ry ja Terve Urheilija -ohjelma.

Kuinka saan kurssin omalle ryhmälle tai joukkueelle?

Kursseja ja tietoiskuja voi tiedustella oman alueen marttapiiriltä osoitteesta: www.martat.fi/piirit

Marttojen YouTube-kanavalla on nopeita ja helppoja ohjeita välipalojen tekoon. Video-ohjeet löytyvät osoitteesta www.youtube.com/martattv.

Paikoillanne-logo

Lisätiedot
Marttaliitto ry
Kaisa Härmälä, kehittämispäällikkö
kaisa.harmala(at)martat.fi
050 511 8007


Raija Oksanen

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018